Ga terug
Melganzenvoet

Kruidige, voedzame balletjes van gestoomde melganzenvoet, pitten en havermout. Ideaal als gezonde meeneem-snack of warme borrelhap.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 10 balletjes
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge melganzenvoetbladeren
  • 2 el zonnebloempitten of gehakte noten
  • 3 el havermout of kikkererwtenmeel
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water vegan
  • 1 tl tamari of sojasaus
  • 1 tl olijfolie
  • optioneel komijn, kerrie of paprikapoeder

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 snijplank + mes
  • oven

Bereiding
 

  1. Stoom of blancheer de melganzenvoet 2 minuten en knijp vocht eruit.
  2. Hak fijn en meng met pitten, havermout, ei en kruiden.
  3. Vorm balletjes en bak 15 min op 180 °C in de oven of 8 min in airfryer.
  4. Serveer warm, of koel af en neem mee als powersnack.
  5. Ook lekker met tahindip of yoghurt-kruidendip.