Ga terug
Klein kaasjeskruid

Zoete, zachte gummies van kaasjeskruidblad en bloesem, gezoet met honing. De plant bevat slijmstoffen die zorgen voor een natuurlijke, zachte gelstructuur.
Porties: 18 gummies
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge kaasjeskruidbladeren + bloemen
  • 150 ml water
  • 1 –2 el honing of agavesiroop
  • 1 tl citroensap
  • 4 g agar-agar of 5 g gelatine vegan/klassiek

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • ijsblokvormpjes

Bereiding
 

  1. Laat de kaasjeskruidbladeren 10 minuten zachtjes trekken in warm water.
  2. Zeef, voeg honing en citroen toe en breng opnieuw zachtjes aan de kook.
  3. Roer agar of gelatine erdoor tot opgelost.
  4. Giet in kleine vormpjes en laat 1–2 uur opstijven in koelkast.
  5. Bewaar tot 5 dagen gekoeld in afgesloten bakje.