Ga terug
Vogelmuur

Een zachte, groene variatie op klassieke hummus, verrijkt met verse vogelmuurblaadjes. Mild van smaak, rijk aan mineralen en perfect bij crackers, brood of rauwkost.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 2 handen verse vogelmuur grof gehakt
  • 1 blik kikkererwten ca. 240 g uitgelekt
  • 1 el tahin sesampasta
  • 1 kleine teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 –2 tl citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • optioneel 1 tl komijnpoeder of paprikapoeder

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 vergiet
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  2. Maal vogelmuur en knoflook kort fijn in een keukenmachine.
  3. Voeg kikkererwten, tahin, olie, citroen en kruiden toe en mix tot een gladde dip.
  4. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroen.
  5. Serveer direct of bewaar luchtdicht tot 3 dagen in de koelkast.