Ga terug
Kliswortel

Dunne reepjes kliswortel, licht gekruid en krokant gebakken. Een vezelrijke snack met aardse smaak – een gezond alternatief voor aardappelfriet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 1 middelgrote verse kliswortel geschild
  • 1 el olijfolie of sesamolie
  • Snuf zeezout
  • optioneel ½ tl gerookt paprikapoeder of ras el hanout
  • optioneel 1 tl maïzena voor extra crunch

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • oven

Bereiding
 

  1. Was en schil de wortel, snijd in dunne frietreepjes.
  2. Blancheer 2 minuten in kokend water en laat goed uitlekken.
  3. Meng met olie, zout en kruiden (en maïzena voor extra knapperigheid).
  4. Bak 10–12 min in de airfryer op 180 °C, of 20–25 min in de oven op 200 °C.
  5. Serveer direct met yoghurt-knoflookdip of wilde kruidenmayonaise.