Ga terug
Zuring

Fris-zure snackballetjes op basis van dadels, havermout, zuringblad en limoen. Raw, vegan, glutenvrij en ideaal als snelle energieboost.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 3 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge zuringbladeren fijngehakt
  • 8 –10 ontpitte dadels
  • 3 el havermout of amandelmeel
  • 1 tl geraspte limoenschil + 1 tl limoensap
  • 2 el kokosrasp extra om te rollen
  • optioneel 1 tl chiazaad of lijnzaad

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank

Bereiding
 

  1. Maal dadels fijn in keukenmachine.
  2. Voeg zuring, havermout, limoen en kokos toe en pulse tot stevig kneedbaar deeg.
  3. Vorm balletjes en rol in extra kokos.
  4. Laat 30 min opstijven in koelkast.
  5. Bewaar tot 5 dagen koel, of vries in voor later.