Ga terug
Kleefkruid

Heldere, lichtgroene gelei met frisse limoentoets en een zachte, groene smaak van kleefkruid. Fris en verrassend, heerlijk op toast of bij yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediƫnten
  

  • 2 grote handen jong kleefkruid
  • 1 liter water
  • Sap van 2 limoenen
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Was het kleefkruid zorgvuldig.
  2. Breng het water aan de kook en voeg het kleefkruid toe.
  3. Laat 20 minuten zacht trekken.
  4. Zeef het vocht en meet 750 ml af.
  5. Voeg limoensap en geleisuiker toe.
  6. Breng opnieuw aan de kook en kook volgens aanwijzingen op de suikerverpakking.
  7. Giet heet in schone potjes en sluit direct.