Ga terug
Hondsdraf

Heldere rode-bessengelei met een warme, kruidige ondertoon van hondsdraf. Friszuur en aromatisch, heerlijk bij brood, kaas of yoghurt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg rode bessen
  • 1 hand jonge hondsdrafblaadjes
  • 500 ml water
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Was de rode bessen en doe ze in een pan met het water.
  2. Breng aan de kook en laat 15 minuten zacht koken.
  3. Voeg de hondsdraf toe en laat nog 5 minuten trekken.
  4. Zeef het mengsel en vang het sap op.
  5. Meet 750 ml sap af.
  6. Voeg de geleisuiker toe en breng aan de kook.
  7. Kook volgens aanwijzingen op de suikerverpakking tot gelei.
  8. Giet heet in schone potjes en sluit direct.