Ga terug
Zuring

Frisse, heldere gelei met de natuurlijke zuren van zuring en een lichte citrustoets. Verkwikkend en perfect bij brood, yoghurt of kaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 2 grote handen jonge zuring
  • 1 liter water
  • Sap van 1 citroen
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 1 lepel
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Was de zuring grondig en hak grof.
  2. Breng het water aan de kook en voeg de zuring toe.
  3. Laat 20 minuten zacht trekken zonder te koken.
  4. Zeef het mengsel en vang het heldere vocht op.
  5. Meet 750 ml zuringaftreksel af.
  6. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  7. Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
  8. Giet de hete gelei in schone potjes en sluit direct.