Ga terug
Kleefkruid

Hartige, luchtige pannenkoekjes met fijngesneden jong kleefkruid, wortel en ui. Zachtgroen, knapperig en perfect als lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 hand jong kleefkruid fijngehakt
  • 1 wortel geraspt
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 eieren
  • 4 el bloem
  • scheutje melk
  • olijfolie of roomboter
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan

Bereiding
 

  1. Klop de eieren los met bloem en een scheut melk.
  2. Roer er kleefkruid, wortel, ui, zout en peper doorheen.
  3. Verhit olie of boter in een koekenpan.
  4. Bak kleine pannenkoekjes 2–3 minuten per kant goudbruin.
  5. Serveer warm, eventueel met een dot yoghurt.