Ga terug
Brandnetel

Diep paarse jam van blauwe bessen met jonge brandnetel. Fruitig en vol van smaak, met een zachte groene ondertoon die extra diepte geeft zonder te overheersen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 500 g blauwe bessen vers of diepvries
  • 1 hand jonge brandneteltoppen
  • 250 g geleisuiker
  • Sap van ½ citroen

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 (staaf)mixer
  • 1 houten lepel
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Was de brandneteltoppen zorgvuldig.
  2. Doe de blauwe bessen en brandnetel samen in een pan.
  3. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot de brandnetel geslonken is.
  4. Pureer eventueel kort met een staafmixer voor een gladde jam.
  5. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  6. Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
  7. Giet de hete jam in schone potjes en sluit direct.