Ga terug
Hondsdraf

Aromatische frambozenjam met de warme, kruidige smaak van hondsdraf. Fruitig en vol, met een subtiele bitterheid die de jam volwassen en gelaagd maakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 500 g frambozen vers of diepvries
  • 1 hand jonge hondsdrafblaadjes
  • 250 g geleisuiker
  • Sap van ½ citroen

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 (staaf)mixer
  • 1 houten lepel
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Was de hondsdraf zorgvuldig en hak grof.
  2. Doe de frambozen en hondsdraf samen in een pan.
  3. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot de hondsdraf geslonken is.
  4. Pureer kort met een staafmixer indien gewenst.
  5. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  6. Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
  7. Giet de hete jam in schone potjes en sluit direct.