Ga terug
Vogelmuur

Lichte, zomerse gelei van galiameloen met frisse vogelmuur. Subtiel zoet, zacht groen en verfijnd van smaak. Heerlijk op brood, bij yoghurt of als frisse tegenhanger bij kaas.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • ½ rijpe galiameloen
  • 1 grote hand verse vogelmuur
  • 500 ml water
  • Sap van 1 citroen
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 1 maatbeker
  • 1 lepel
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Doe de meloen met het water in een pan en breng aan de kook.
  3. Laat 15 minuten zacht koken tot de meloen uit elkaar valt.
  4. Voeg de vogelmuur toe, zet het vuur uit en laat 10 minuten trekken.
  5. Zeef het mengsel en vang het heldere sap op.
  6. Meet 750 ml sap af.
  7. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  8. Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
  9. Giet de hete gelei in schone potjes en sluit direct.