Ga terug
Rode klaver

Diep fruitige bramenjam met zachte, honingachtige tonen van rode klaverbloesem. Bloemig en rond van smaak, met een warme diepte die perfect past bij brood, yoghurt of desserts.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 800 g bramen vers of diepvries
  • 1 hand rode klaverbloemen alleen de bloemblaadjes
  • 350 g geleisuiker
  • Sap van ½ citroen

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 1 houten lepel
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Pluk de bloemblaadjes van de rode klaver en spoel ze kort.
  2. Doe de bramen in een pan en breng zachtjes aan de kook.
  3. Laat 5–10 minuten koken tot de bramen uit elkaar vallen.
  4. Voeg de klaverbloesem toe en laat 5 minuten meekoken.
  5. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  6. Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
  7. Roer regelmatig.
  8. Giet de hete jam in schone potjes en sluit direct.