Ga terug
Citroenmelisse

Zonnige, tropische jam van ananas met frisse citroenmelisse. Zoet en aromatisch, met een lichte citrustoets die de ananas optilt zonder te overheersen.
Voorbereidingstijd 18 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 3 personen
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 600 g verse ananas geschild en in blokjes
  • 1 hand verse citroenmelisseblaadjes
  • 350 g geleisuiker
  • Sap van ½ citroen

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 snijplank + mes
  • 1 houten lepel
  • 1 (staaf)mixer
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Snijd de ananas in kleine blokjes.
  2. Was de citroenmelisse en snijd grof.
  3. Doe de ananas in een pan en breng zachtjes aan de kook.
  4. Laat 10 minuten koken tot de ananas zacht is.
  5. Pureer eventueel licht met een staafmixer voor een fijnere structuur.
  6. Voeg de citroenmelisse toe en laat 2–3 minuten meekoken.
  7. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  8. Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
  9. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  10. Giet de hete jam in schone potjes en sluit direct.