Ga terug
Zuring

Knapperige goudbruine rösti met fris-zure zuring en lente-ui. Een hartig gerecht met een sprankelende groene toets.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge zuringblaadjes fijngesneden
  • 400 g aardappelen geraspt
  • 2 lente-uien in ringetjes
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • olijfolie of roomboter
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • koekjesring
  • 1 houten spatel of lepel

Bereiding
 

  1. Knijp het vocht uit de geraspte aardappel.
  2. Meng met zuring, lente-ui, ei, bloem, zout en peper.
  3. Verhit olie of boter in een pan.
  4. Vorm kleine rösti’s (evet. met een koekjesring) en bak ze 4–5 minuten per kant goudbruin.
  5. Serveer direct voor maximale knapperigheid.