Ga terug
waterkers

Heldere, frisse gelei met de peperige bite van waterkers en het frisse zuur van limoen. Licht pittig en verkwikkend van smaak.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 1 grote hand waterkers
  • 750 ml water
  • Sap van 2 limoenen
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 1 houten lepel
  • 3 glazen potjes

Bereiding
 

  1. Breng het water aan de kook en voeg de waterkers toe.
  2. Laat 10 minuten trekken zonder te koken.
  3. Zeef het vocht.
  4. Meet 500 ml aftreksel af.
  5. Voeg limoensap en geleisuiker toe.
  6. Breng aan de kook en laat 3–4 minuten doorkoken.
  7. Giet heet in potjes.