Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Zachtzoete perzikjam met frisse citroenmelisse. Rond, aromatisch en zomers van smaak.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Porties:
3
potjes
Gang:
Jam en Gelei
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
Ingrediënten
1
kg
rijpe perziken
1
hand citroenmelisse
400
g
geleisuiker
Sap van ½ citroen
Materiaal
1 pan
1 snijplank + mes
1 houten lepel
3 glazen potjes met deksel
Bereiding
Schil en snijd de perziken.
Breng aan de kook en laat 10 min zacht koken.
Voeg citroenmelisse toe en kook 3 min mee.
Voeg suiker en citroensap toe.
Laat 3–4 min doorkoken.
In potjes gieten.