Ga terug
Hondsdraf

Deze bramenjam met hondsdraf is vol, donker en intens van smaak. De aardse, licht muntachtige toon van hondsdraf geeft diepte aan het zoete van de bramen en maakt deze jam verrassend volwassen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 1 kg rijpe bramen
  • 1 flinke hand verse hondsdrafblaadjes
  • Sap van ½ citroen
  • 500 g geleisuiker 2:1

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 snijplank + mes
  • 1 (staaf)mixer
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Bramen koken
  2. Doe de bramen in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat 10–15 minuten koken tot ze volledig uit elkaar vallen.
  3. Pureren
  4. Pureer de bramen tot een dikke, pulpachtige massa.
  5. Hondsdraf toevoegen
  6. Was de hondsdraf, hak grof en voeg toe aan de warme bramenpuree. Laat 2–3 minuten meekoken.
  7. Jam maken
  8. Voeg citroensap en geleisuiker toe. Breng aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken terwijl je roert.
  9. Afvullen
  10. Giet de hete jam in schone potten, sluit direct af en laat afkoelen.