Ga terug
Paardenbloem

Een lichte, mediterrane pasta met een zacht bittertje van jonge paardenbloembladeren. Frisse citroen en olijfolie brengen alle smaken mooi samen.
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 2 handen jonge paardenbloembladeren
  • 200 g spaghetti of linguine
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1/2 rode chili fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • peper & zout
  • optioneel: Parmezaanse kaas

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 hapjespan

Bereiding
 

  1. Kook de pasta al dente.
  2. Was de paardenbloembladeren en snijd grof.
  3. Verhit olijfolie op laag vuur en bak knoflook en chili zacht zonder te kleuren.
  4. Voeg paardenbloemblad toe en laat 1 minuut slinken.
  5. Schep de pasta erbij met citroensap en eventueel extra olijfolie.
  6. Breng op smaak met zout, peper en optioneel Parmezaan.