Ga terug
Rode klaver

Zachte, lichtzoete soep met wortel en rode klaver. Mild bloemig van smaak en mooi rond, ideaal als toegankelijke onkruidsoep.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Soep

Ingrediƫnten
  

  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 1 hand rode klaverbloesems en jonge blaadjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Snijd de wortels en ui grof.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de ui glazig.
  3. Voeg de wortel toe en bak kort mee.
  4. Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten zacht koken.
  5. Voeg de klaver toe en laat nog 5 minuten meekoken.
  6. Pureer de soep glad en breng op smaak.