Ga terug
Vogelmuur

Zachte, romige soep met bloemige kamille en vogelmuur. Mild en kalmerend, met een subtiele kruidigheid.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 hand vogelmuur
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1 el gedroogde kamillebloemen
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  2. Fruit de ui in olie tot glazig.
  3. Voeg bloemkool en bouillon toe en kook 25 minuten.
  4. Voeg kamille toe en laat 5 minuten trekken.
  5. Laat de vogelmuur de laatste 2–3 minuten meekoken
  6. Eventueel kun je de vogelmuur ook als laatste rauw mee-pureren voor frisse toets
  7. Pureer fijn en breng op smaak.