Ga terug
Weegbree

Hartige soep met champignons en weegbree. Aards, vol en zacht van smaak met lichte kruidigheid.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Soep

Ingrediƫnten
  

  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 hand jonge weegbreebladeren
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el boter of olie
  • Peper en zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Snijd champignons en ui.
  2. Fruit de ui in boter tot glazig.
  3. Voeg champignons toe en bak tot ze slinken.
  4. Voeg bouillon toe en kook 20 minuten.
  5. Voeg weegbree toe en kook 3 minuten mee.
  6. Pureer en breng op smaak