Ga terug
Vogelmuur

Een frisse, zachte salade met vogelmuur als basis. De milde, sappige blaadjes combineren perfect met zoute feta en een lichte citroendressing. Ideaal als bijgerecht of lichte lunch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 flinke handen verse vogelmuur
  • 75 g feta verkruimeld
  • ½ komkommer in halve plakjes
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap vers
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: paar olijven of zonnebloempitten

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 schaaltje voor dressing

Bereiding
 

  1. Pluk jonge, frisse vogelmuur en verwijder eventuele grove steeltjes.
  2. Was de vogelmuur zorgvuldig en laat goed uitlekken.
  3. Doe de vogelmuur in een ruime kom en voeg de komkommer toe.
  4. Klop in een schaaltje de olijfolie en het citroensap tot een eenvoudige dressing.
  5. Meng de dressing voorzichtig door de salade.
  6. Verdeel de verkruimelde feta erover en breng op smaak met peper.
  7. Voeg eventueel olijven of pitten toe en serveer direct.