Ga terug
zevenblad

Een robuuste, licht bittere salade waarin jong zevenblad de hoofdrol speelt. Lollo rossa zorgt voor kleur en balans, walnoten voor een nootachtige crunch en een honingvinaigrette rondt het geheel af.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediƫnten
  

  • 1 hand jonge zevenbladblaadjes
  • 1 hand lollo rossa grof gescheurd
  • 30 g walnoten grof gehakt
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el appelazijn of citroensap
  • 1 tl honing
  • Peper naar smaak
  • Snufje zout optioneel

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 schaaltje voor dressing
  • 1 kleine garde

Bereiding
 

  1. Pluk jong zevenblad en verwijder eventuele grove nerven.
  2. Was het zevenblad en de lollo rossa zorgvuldig en laat goed uitlekken.
  3. Doe de bladeren samen in een ruime kom.
  4. Meng in een schaaltje de olijfolie, appelazijn of citroensap en honing tot een zachte vinaigrette.
  5. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
  6. Meng de dressing voorzichtig door de salade.
  7. Strooi de gehakte walnoten erover en serveer direct.