Ga terug
Heermoes

Een lichte, frisse salade met sappige postelein en knapperige komkommer. De dressing is gemaakt van een milde heermoes-infusie en geeft een subtiele, mineraal-achtige smaak zonder te overheersen. Elegant, puur en verfrissend.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 handen verse postelein
  • ½ komkommer in dunne plakjes
  • Voor de heermoesdressing:
  • 1 el gedroogde heermoes
  • of 1 hand verse, jonge heermoes
  • 250 ml water
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap of milde appelazijn
  • ½ tl honing
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 steelpan
  • 1 kom
  • 1 schaaljte voor dressing
  • 1 zeef
  • 1 kleine garde

Bereiding
 

  1. Stap 1 – Heermoes-infusie
  2. Breng het water aan de kook in een kleine pan.
  3. Voeg de heermoes toe en laat 10–15 minuten zacht trekken (niet hard koken).
  4. Zeef het aftreksel en laat afkoelen.
  5. Gebruik 2 el van de infusie voor de dressing.
  6. Stap 2 – Dressing
  7. Meng in een schaaltje de olijfolie, het citroensap of de appelazijn, de honing en 2 el heermoes-infusie.
  8. Klop tot een lichte, vloeibare dressing en breng op smaak met peper.
  9. Stap 3 – Salade
  10. Was de postelein voorzichtig en laat goed uitlekken.
  11. Doe de postelein en komkommer in een kom.
  12. Meng de dressing voorzichtig door de salade.
  13. Serveer direct.