Ga terug
knolcyperus

Een aardse, lichtzoete salade van rode biet met geroosterde knolcyperus voor een nootachtige crunch. Frisse postelein en een heldere limoendressing zorgen voor balans en lichtheid. Een volwassen onkruidsalade met karakter.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 middelgrote gekookte rode bieten in partjes of blokjes
  • 50 g knolcyperus
  • 1 hand postelein of vogelmuur als alternatief
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Voor de limoendressing:
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Sap van ½ limoen
  • ½ tl honing
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 schaaltje voor dressing
  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de knolcyperus schoon en schil indien nodig dun.
  3. Snijd of rasp de knolcyperus grof.
  4. Meng de knolcyperus met 1 el olijfolie en een snufje zout.
  5. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15–20 minuten tot goudbruin en knapperig. Laat iets afkoelen.
  6. Doe de rode biet samen met de postelein in een kom.
  7. Meng voor de dressing de olijfolie, limoensap en honing tot een frisse vinaigrette. Breng op smaak met peper.
  8. Meng de dressing door de biet en postelein.
  9. Strooi de geroosterde knolcyperus erover en serveer direct.