Ga terug
Biggenkruid

Een verfijnde salade waarin de lichte bitterheid van jong biggenkruid wordt verzacht door romige ricotta en frisse citroen. Subtiel, elegant en verrassend: een onkruidsalade met restaurantallure.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediƫnten
  

  • 1 hand jonge biggenkruidblaadjes
  • 100 g ricotta vol, niet te droog
  • Fijngeraspte citroenschil biologisch, naar smaak
  • Voor de dressing:
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • Peper naar smaak
  • Snufje zout

Materiaal

  • 1 schaaltje
  • 1 kom
  • 1 lepel

Bereiding
 

  1. Pluk jonge, frisse biggenkruidblaadjes en verwijder eventuele grove nerven.
  2. Was de blaadjes voorzichtig en laat goed uitlekken.
  3. Meng in een schaaltje de olijfolie en het citroensap tot een lichte dressing.
  4. Breng op smaak met peper en een klein snufje zout.
  5. Verdeel het biggenkruid over een bord of schaal.
  6. Lepel de ricotta er losjes overheen (niet mengen).
  7. Besprenkel met de dressing en werk af met wat citroenrasp.
  8. Serveer direct.