Ga terug
waterkers

Een frisse, licht pittige salade met waterkers, knapperige Elstar-appel en geroosterde hazelnoten. Het peperige karakter van waterkers combineert prachtig met het friszoete van appel en de warme nootachtigheid van hazelnoot.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediƫnten
  

  • 1 hand verse waterkers
  • 1 Elstar appel in dunne plakjes
  • 30 g hazelnoten grof gehakt en licht geroosterd
  • Voor de dressing:
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap of milde appelazijn
  • 1 tl honing
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 koekepan
  • 1 schaaltje

Bereiding
 

  1. Was de waterkers zorgvuldig en laat goed uitlekken.
  2. Rooster de hazelnoten kort in een droge pan tot ze licht kleuren en geur afgeven. Laat afkoelen.
  3. Snijd de Elstar appel in dunne plakjes.
  4. Meng in een schaaltje de olijfolie, het citroensap of de appelazijn en de honing tot een zachte vinaigrette.
  5. Breng op smaak met peper.
  6. Meng waterkers en appel voorzichtig in een kom.
  7. Voeg de dressing toe en meng kort.
  8. Strooi de geroosterde hazelnoten erover en serveer direct.