Ga terug
Citroenmelisse

Romige cheesecake met frisse citroenmelisse. Zacht, licht citrusachtig en perfect in balans tussen zoet en kruidig.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 3 uur 50 minuten
Porties: 8 punten
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 200 g digestive koekjes
  • 90 g boter gesmolten
  • Vulling:
  • 600 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 hand verse citroenmelisse fijngehakt
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • 1 tl vanille-extract

Materiaal

  • 1 Springvorm Ø20 cm
  • 1 keukenmachine
  • 1 kom
  • 1 bakpapier

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Druk stevig in de springvorm.
  3. Klop roomkaas en suiker glad.
  4. Meng één voor één de eieren erdoor.
  5. Voeg room, citroenrasp, citroenmelisse en vanille toe.
  6. Giet de vulling op de bodem en bak 50 minuten.
  7. Laat afkoelen in de oven met de deur op een kier, daarna minimaal 3 uur koelen.