Ga terug
Vogelmuur

Een frisse, zachte kruidenboter met jonge vogelmuur en citroen. Heerlijk op toast, crackers of als eenvoudige borrelspread.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 75 g ongezouten roomboter zacht
  • 2 flinke handen jonge vogelmuur
  • Rasp van ½ biologische citroen
  • 1 tl citroensap
  • Snuf zeezout
  • Versgemalen zwarte peper optioneel

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 spatel

Bereiding
 

  1. Spoel de vogelmuur kort en dep goed droog.
  2. Hak de vogelmuur zeer fijn.
  3. Meng de zachte boter met vogelmuur, citroenrasp en citroensap.
  4. Breng op smaak met zout en eventueel peper.
  5. Laat de boter minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast voor een betere smaak.