Ga terug
zevenblad

Hartige scones met jonge zevenbladblaadjes en kaas. Zacht van binnen, licht knapperig van buiten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 7 scones
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g koude boter in blokjes
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 1 hand jonge zevenbladblaadjes fijngehakt
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • Snuf zout

Materiaal

  • 1 Deegroller
  • 1 kom
  • 1 Steekvorm of glas
  • 1 bakplaat
  • oven

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng bloem, bakpoeder en zout.
  3. Wrijf de boter er met de vingers door tot kruimelig.
  4. Meng kaas en zevenblad erdoor.
  5. Klop ei en melk los en meng door het deeg.
  6. Vorm een deeg, druk plat en steek scones uit.
  7. Bak 15–18 minuten goudbruin.