Ga terug
Paardenbloem

Een hartige groene soep waarin het lichte bittertje van jonge paardenbloembladeren mooi wordt verzacht door aardappel en ui.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediƫnten
  

  • 2 handen jonge paardenbloembladeren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 aardappel
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 el boter
  • peper & zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui en knoflook in boter.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe en kook 10 minuten.
  3. Voeg de paardenbloembladeren toe en kook 3 minuten.
  4. Pureer de soep tot ze glad is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.