Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Een hartige groene soep waarin het lichte bittertje van jonge paardenbloembladeren mooi wordt verzacht door aardappel en ui.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Porties:
2
personen
Gang:
Soep
Ingrediƫnten
Materiaal
Bereiding
Ingrediƫnten
2
handen jonge paardenbloembladeren
1
ui
1
teen
knoflook
1
aardappel
600
ml
groentebouillon
1
el
boter
peper & zout
Materiaal
1 snijplank + mes
1 wok of koekenpan
1 soeppan
1 (staaf)mixer
Bereiding
Fruit de ui en knoflook in boter.
Voeg aardappel en bouillon toe en kook 10 minuten.
Voeg de paardenbloembladeren toe en kook 3 minuten.
Pureer de soep tot ze glad is.
Breng op smaak met zout en peper.