Ga terug
Vogelmuur

Een frisse, lichtgroene soep met zachte spinazieachtige smaken van jonge vogelmuur. Luchtig, helder en perfect voor de lente.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang: Soep

Ingrediƫnten
  

  • 2 handen verse vogelmuur
  • 1 aardappel in blokjes
  • 1 witte ui fijngesneden
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 tl citroensap
  • olijfolie
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 koekenpan of wok
  • 1 soeppan
  • 1 snijplank + mes
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui zacht in olijfolie.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe en kook 10 minuten.
  3. Voeg vogelmuur toe en kook 1 minuut mee.
  4. Pureer de soep glad.
  5. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.