Ga terug
Kliswortel

Een zachte, licht aardse soep van kliswortel – een vergeten groente met een smaak tussen aardappel en pastinaak. Romig, verwarmend en ideaal als herfst- of wintersgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 400 g kliswortel geschild en in blokjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 middelgrote aardappel in stukjes (voor binding)
  • Olijfolie of boter om in te fruiten
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom of slagroom
  • 1 tl gedroogde tijm of 2 takjes verse
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Verhit olie of boter in een pan en fruit ui, knoflook en prei tot ze glazig zijn.
  2. Voeg kliswortel, aardappel en tijm toe en roer kort mee.
  3. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 20–25 minuten zacht koken tot de wortelblokjes zacht zijn.
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer en roer de room erdoor.
  5. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm, evt. met croutons of verse peterselie.