Ga terug
Paarse Dovennetel

Een zachte, mildzoete salade met jonge blaadjes en paarse bloemetjes van de paarse dovenetel. Een prachtig, kleurrijk wildplukgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge paarse dovenetelblaadjes
  • 8 –10 paarse dovenetelbloemetjes
  • 1 hand veldsla of jonge bladgroenten
  • 1 kleine komkommer in dunne halve plakjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • snufje zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk jonge blaadjes en bloemetjes van de paarse dovenetel.
  2. Spoel alles voorzichtig en dep droog.
  3. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes.
  4. Klop citroensap, olijfolie en honing tot een lichte dressing.
  5. Meng alle ingrediënten in een schaal en garneer met de bloemetjes.