Ga terug
Bijvoet

Een aromatische salade met jonge bijvoetblaadjes. De subtiele, kruidige smaak geeft een bijzonder accent aan dit lichte, wilde gerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediƫnten
  

  • Enkele jonge bijvoetblaadjes heel kleine hoeveelheid
  • 2 handen zachte bladsla of veldgroen
  • 1 kleine wortel julienne gesneden
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • snufje zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk alleen jonge, zachte bijvoetblaadjes en spoel ze kort schoon.
  2. Snij de wortel Julienne voor fijne, knapperige reepjes.
  3. Klop citroensap, olijfolie en honing tot een lichte dressing.
  4. Meng alles in een salade schaal en serveer direct.