Ga terug
Robertskruid

Een aromatische wilde salade met een vleugje robertskruid. De frisse, uitgesproken geur en smaak maken dit een bijzonder kruidaccent in lichte lentesalades.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • Een klein handje jonge robertskruidblaadjes heel kleine hoeveelheid!
  • 2 handen zachte gemengde sla
  • 1 kleine rode paprika in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk enkele jonge robertskruidblaadjes en spoel ze kort schoon.
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  3. Klop citroensap, olijfolie en honing tot een lichte dressing.
  4. Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar en serveer direct.