Ga terug
Paardenbloem

Een licht bittere, verfrissende salade met jonge bladeren van paardenbloem. Perfect in combinatie met zoete en fruitige smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge paardenbloembladeren
  • 1 hand rucola of gemengd blad
  • 1 appel in dunne reepjes
  • 1 el rozijnen of cranberries
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • snufje peper & zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Oogst jonge paardenbloembladeren vóór de plant in bloei staat.
  2. Was de bladeren en dep ze goed droog.
  3. Snijd de appel in dunne reepjes.
  4. Klop honing, olijfolie en citroensap tot dressing.
  5. Meng alles in een schaal en breng op smaak met peper en zout.