Ga terug
Postelein

Een knapperige, frisgroene salade van wilde postelein. Licht zuur, sappig en perfect als zomers gerecht vol vitaliteit en energie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediƫnten
  

  • 2 handen verse wilde postelein
  • 1 kleine rode ui dun gesneden
  • 1 hand cherrytomaten gehalveerd
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • snufje zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Spoel de wilde postelein en dep goed droog.
  2. Snijd de rode ui en halveer de tomaten.
  3. Klop citroensap, olie en mosterd tot dressing.
  4. Meng alles in een schaal en schep de dressing erdoor.