Ga terug
Paardenbloem

Een heldere, hartige bouillon met nootachtige tonen van paardenbloemwortel. Warm, aards en perfect voor herfst en winter. Serveertip: snij wat plakken vers stokbrood en serveer dit samen met de soep.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kleine paardenbloemwortel goed schoongeborsteld
  • 1 kleine ui grof gesneden
  • 1 wortel grof gesneden
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 tl sojasaus optioneel
  • peper & zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 soeppan
  • 1 wok of koekepan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Rooster de fijngesneden paardenbloemwortel 5 minuten in een droge pan tot ze geurig is.
  2. Voeg olijfolie, ui en knoflook toe en fruit zachtjes.
  3. Doe aardappelblokjes erbij en schenk de bouillon erop.
  4. Laat 12–15 minuten koken tot alles zacht is.
  5. Voeg tamari en appelciderazijn toe.
  6. Pureer de soep grof of glad, naar voorkeur.
  7. Breng op smaak met zout en peper.