Ga terug
Hoenderbeet

Een zachte, aromatische salade met hoenderbeet. De frisse groene blaadjes en paarse bloemetjes geven een subtiele mintachtige smaak en een prachtig kleuraccent.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediƫnten
  

  • 1 hand jonge hoenderbeetblaadjes
  • 1 hand gemengde sla of veldgroen
  • 6 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • snufje peper & zout
  • hoenderbeetbloemetjes voor garnering

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 rasp
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk jonge blaadjes en frisse bloemetjes van hoenderbeet.
  2. Was het geheel voorzichtig en dep droog.
  3. Snijd de tomaatjes doormidden.
  4. Klop citroenrasp, citroensap en olie tot dressing.
  5. Meng alles in een schaal en garneer met bloemetjes.