Ga terug
Kleefkruid

Een verrassend frisse salade met jonge toppen van kleefkruid. Licht erwtachtig van smaak en heerlijk als aanvulling op andere wilde bladgroenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge kleefkruidtoppen zacht en flexibel
  • 1 hand veldsla of andere milde groene bladeren
  • 1 kleine wortel geraspt
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 rasp
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk jonge, zachte kleefkruidtoppen (de eerste 5–8 cm van de plant).
  2. Spoel het blad goed en dep voorzichtig droog.
  3. Rasp de wortel fijn.
  4. Klop citroensap, olijfolie en mosterd tot een dressing.
  5. Meng alle ingrediënten en serveer direct.