Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Een knapperige, licht bittere salade met jonge bladeren van kompassla – de wilde voorouder van onze gewone sla. Heerlijk in combinatie met een zoete dressing.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Porties:
2
personen
Gang:
Salade
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
Ingrediënten
1
hand jonge kompassla bladeren
1
kleine peer
in dunne plakjes
1
el
walnoten
grof gehakt
1
tl
mosterd
1
el
honing
2
el
olijfolie
1
tl
appelciderazijn
snufje
zout
Materiaal
1 snijplank + mes
1 garde + kom
1 schaal
Bereiding
Pluk alleen jonge, zachte kompasslabladeren en spoel ze goed.
Snijd de peer in dunne plakjes.
Klop mosterd, honing, olie en azijn tot een romige dressing.
Meng alle ingrediënten in een schaal en garneer met walnoten.