Ga terug
Kompassla

Een knapperige, licht bittere salade met jonge bladeren van kompassla – de wilde voorouder van onze gewone sla. Heerlijk in combinatie met een zoete dressing.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge kompassla bladeren
  • 1 kleine peer in dunne plakjes
  • 1 el walnoten grof gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl appelciderazijn
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk alleen jonge, zachte kompasslabladeren en spoel ze goed.
  2. Snijd de peer in dunne plakjes.
  3. Klop mosterd, honing, olie en azijn tot een romige dressing.
  4. Meng alle ingrediënten in een schaal en garneer met walnoten.