Ga terug
Rode klaver

Een frisse, zachte salade met klaverblad en klaverbloemen. Mild van smaak, lichtzoet en prachtig als kleurrijk wildplukgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand rode of witte klaverblaadjes
  • 4 –6 klaverbloemen losgeplukt
  • 1 hand veldsla of jonge bladgroenten
  • 1 kleine appel in dunne plakjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk de klaverbloemen en verwijder harde delen.
  2. Was blad en bloemen en dep voorzichtig droog.
  3. Snijd de appel in dunne plakjes.
  4. Klop citroensap, olie en honing tot een dressing.
  5. Meng alles in een schaal en garneer met extra bloemblaadjes.