Ga terug
Klein kaasjeskruid

Een zachte, milde salade met jong blad van klein kaasjeskruid. De frisse, malse structuur en eetbare bloemetjes maken dit een prachtig wildplukgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediƫnten
  

  • 2 handen jonge kaasjeskruidbladeren
  • 8 komkommerblokjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • een snufje zout
  • bloemetjes van kaasjeskruid optioneel

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. was en droog de kaasjeskruidbladeren
  2. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  3. Klop citroenrasp, citroensap en olijfolie tot een frisse dressing.
  4. Schep alles luchtig door elkaar en garneer met bloemetjes.