Ga terug
Melganzenvoet

Een frisse, wilde lentesalade met de mild-nootachtige smaak van jonge melganzenvoet, gecombineerd met peer en pecannoten. Simpel, voedzaam en verrassend culinair.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge melganzenvoetblaadjes grof gescheurd
  • 1 rijpe peer in dunne plakjes
  • ½ kleine rode ui in dunne ringen
  • 1 handje pecannoten grof gehakt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl appelazijn of citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • optioneel verkruimelde feta of geitenkaas

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Meng de melganzenvoet, peer, ui en pecannoten in een schaal.
  2. Klop olijfolie, mosterd, azijn, peper en zout tot een dressing.
  3. Giet de dressing over de salade en schep luchtig om.
  4. Garneer eventueel met verkruimelde feta of geitenkaas.
  5. Serveer de Melganzenvoet-salade direct voor de meest frisse smaak.