Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Een lichte, geurige kippensoep verrijkt met jonge melganzenvoetblaadjes. Spinazieachtig, fris en perfect als zachte wildplukvariant op een klassieker.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Ingrediƫnten
Materiaal
Bereiding
Ingrediƫnten
1
klein handje jonge melganzenvoet
150
g
kipfilet
in blokjes
1
wortel
in blokjes
1
liter
kippenbouillon
1
lente-ui
fijngesneden
olijfolie
zout & peper
Materiaal
1 snijplank + mes
1 wok of koekenpan
1 soeppan
Bereiding
Fruit de wortel 2 minuten in olijfolie.
Voeg kipblokjes en bouillon toe en laat 10 minuten zacht koken.
Voeg de melganzenvoet toe en kook 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met lente-ui.