Ga terug
Melganzenvoet

Een lichte, geurige kippensoep verrijkt met jonge melganzenvoetblaadjes. Spinazieachtig, fris en perfect als zachte wildplukvariant op een klassieker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediƫnten
  

  • 1 klein handje jonge melganzenvoet
  • 150 g kipfilet in blokjes
  • 1 wortel in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 lente-ui fijngesneden
  • olijfolie
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan

Bereiding
 

  1. Fruit de wortel 2 minuten in olijfolie.
  2. Voeg kipblokjes en bouillon toe en laat 10 minuten zacht koken.
  3. Voeg de melganzenvoet toe en kook 1 minuut mee.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer met lente-ui.