Ga terug
Zuring

Een sprankelende, frisse lentecocktail met zuring, vlierbloesem en prosecco. Friszuur en bloemig – de perfecte wilde Spritz voor zonnige dagen.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Drankjes

Ingrediënten
  

  • 3 jonge zuringblaadjes fijngehakt
  • 30 ml vlierbloesemsiroop
  • 100 ml prosecco of mousserende wijn
  • 30 ml bruiswater
  • sap van ¼ citroen
  • ijsblokjes
  • optioneel schijfje appel of citroen

Materiaal

  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Doe zuring en citroensap in een glas en kneus licht.
  2. Voeg ijs, vlierbloesemsiroop en bruiswater toe.
  3. Giet prosecco erbij en roer kort om.
  4. Garneer met een stukje appel of een zuringblaadje.
  5. Serveer direct, goed gekoeld.