Ga terug
Hondsdraf

Een frisse, zachte roomsoep met een subtiel muntachtig aroma van hondsdraf. De citroen geeft helderheid en balans, terwijl de room de soep heerlijk rond maakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang: Soep

Ingrediƫnten
  

  • 1 klein handje jonge hondsdrafblaadjes
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 ml kookroom
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 tl citroensap
  • olijfolie
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 soeppan
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de sjalot en knoflook in een beetje olijfolie.
  2. Voeg bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. Voeg room en citroenrasp toe en laat 5 minuten zacht pruttelen.
  4. Roer de fijngesneden hondsdraf erdoor en verwarm 1 minuut mee.
  5. Mix de soep glad met een staafmixer.
  6. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.