Ga terug
Varkenskruid

Een kleurrijke wilde Margarita met amarant (varkenskruid), limoen en tequila. De aardse tonen van het blad combineren perfect met de frisse citrus en een roze randje van zout of suiker.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Drankjes

Ingrediƫnten
  

  • 3 jonge blaadjes varkenskruid amarant, fijngesneden
  • 40 ml tequila
  • 20 ml triple sec of sinaasappellikeur
  • 25 ml limoensap
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • ijsblokjes
  • zout of roze zout voor de rand
  • optioneel: eetbaar bloemblaadje als garnering

Materiaal

  • 1 shaker
  • 1 zeefje
  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Wrijf de rand van het glas in met limoensap en dip in zout of roze zout.
  2. Doe varkenskruid, tequila, triple sec, limoensap, honing en ijs in een shaker.
  3. Shake stevig en giet door een zeefje in het glas.
  4. Garneer met een blaadje amarant of een eetbare bloem.
  5. Serveer direct, goed gekoeld.